Waarom een reisbijstandsverzekering nemen?

11 juni 2019

Wat is een reisbijstandsverzekering?

Een reisbijstandsverzekering is een verzekering die je veel ellende bespaart als er op vakantie iets mis gaat. Bij een ziekte, een breuk, een operatie én bij autopech of een ongeval kun je dan een beroep doen op je verzekering.

Dit zijn de belangrijkste kosten die vergoed worden door een reisbijstandsverzekering:

  1. Medische kosten: als je in het buitenland verzorging nodig hebt, zal je verzekering het verschil terugbetalen tussen de factuur en de terugbetaling van het ziekenfonds.
  2. Repatriëring: als het medisch team van je verzekeraar vindt dat je omwille van je gezondheidstoestand moet worden gerepatrieerd, dan zal je verzekeraar dat betalen. Ook als er een naaste sterft, kun je gerepatrieerd worden.
  3. Redding en opsporing: als je een ongeluk hebt in de bergen nemen de meeste reisbijstandsverzekeringen de reddings- en/of opsporingskosten voor hun rekening.
  4. Takelen bij pech: bij autopech zal je verzekeraar iemand sturen om je naar de dichtstbijzijnde garage te takelen. De herstellingskosten moet je wel zelf betalen.
  5. Autorepatriëring: als je auto niet hersteld kan worden ter plaatse, dan wordt die terug naar België gebracht.
  6. Verblijfskosten of reiskosten: als je niet verder kunt rijden, zal je verzekering je verblijfskosten betalen. Beslis je om verder te reizen naar je bestemming, dan krijg je vaak een vaste tegemoetkoming.

 

Goed om te weten: een reisbijstandsverzekering biedt niet automatisch personenbijstand en voertuigenbijstand. Je kunt dus ook kiezen voor een formule die enkel personen- of voertuigenbijstand voorziet.

 

Ben ik niet al verzekerd?

U denkt al volledig verzekerd te zijn door uw ziekenfonds, uw kredietkaart, uw autoverzekering of uw lidmaatschap bij een depannagedienst of hospitalisatieverzekering? Toch is voorzichtigheid geboden… In tal van omstandigheden bieden de geboden garanties slechts – gedeeltelijke – bescherming voor een beperkt aantal gevallen.

Ziekteverzekering via je ziekenfonds: het ziekenfonds betaalt veel minder terug en ook niet overal ter wereld, en ENKEL bij een opname in het ziekenhuis!

Hospitalisatieverzekering: deze komt enkel tussen in de terugbetaling van de medische kosten in het buitenland als u gehospitaliseerd bent (geen ambulante zorgen of dagverblijven) en zal ook nooit een oplossing voorzien voor de andere personen van je gezin.

Verzekering via je kredietkaart: de personenbijstand die je krijgt bij sommige kredietkaarten is zeer beperkt. Vaak is er ook een grote vrijstelling of komt de verzekering enkel tussen als je een deel of je hele reis via je kredietkaart hebt betaald.

Autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid: deze verplichte verzekering zal je auto takelen als je een ongeval hebt in België, maar NIET in het buitenland en NIET bij pech.

Autobijstand / leasing: de mobiliteitsgarantie van de autofabrikanten en de bijstand die leasingformules bieden, dekken doorgaans alleen mechanische pannes (ongevallen vallen daar dus niet onder).

 

Als u zeker wil spelen en uw familie voldoende wil beschermen, hebt u er alle belang bij te kiezen voor een 100% complete verzekering ! Neem contact op met ons en wij gaan samen met u op zoek naar de gepaste formule voor u en uw gezin!