LIBERTY RIDER

22 juni 2020

VIVIUM Moto breidt dekking uit met Liberty Rider-app

Dankzij de VIVIUM Moto-dekking kan u alles uit uw motorfiets halen en 100% veilig de weg op gaan. Maar Vivium gaat nog een stap verder om preventie en veiligheid centraal te stellen in hun aanbod. Zij hebben namelijk een exclusief partnership opgezet met Liberty Rider en zijn gelijknamige toepassing, de beschermengel bij uitstek voor motorrijders.

Liberty Rider, de nieuwe reisgezel van VIVIUM Moto-klanten

Wat heeft de Liberty Rider-app te bieden?

  • De app detecteert ongevallen. Bij een valpartij worden de hulpdiensten onmiddellijk verwittigd (e-call). Liberty Rider biedt deze dienst aan in samenwerking met onze bijstandsverlener IMA.
  • De speciaal voor motorrijders ontwikkelde gps stelt verschillende routes voor en waarschuwt voor gevaarlijke bochten.
  • Indien gewenst kan u uw positie in real time delen met familieleden, zodat ze je zo gedurende de hele rit kunnen volgen. Liberty Rider maakt ook een sms’je klaar dat u dan alleen nog maar naar hen moet versturen om ze gerust te stellen, bij vertrek en aankomst. Last u tijdens de rit een pauze in? Ook dat wordt aan uw naasten gemeld.
  • Tal van extra functies: toegang tot roadbooks van de mooiste trips, opvolging van onderhoudsbeurten, informatie delen op de sociale netwerken …

Voor alle duidelijkheid, het downloaden en het gebruik van Liberty Rider hebben geen enkele impact op uw verzekeringscontract. Bij opzegging van het verzekeringscontract verliest u uw Liberty Rider-voordelen.

Voorwaarden om in aanmerking te komen:

Alle klanten met een VIVIUM Moto BA-verzekering krijgen gratis toegang tot de premiumformule van Liberty Rider, op voorwaarde dat hun motor of scooter een minimumvermogen van 125 cc heeft, of 4 kW bij een elektrische aandrijving.

De app downloaden en activeren in vijf stappen

Uw downloadt de Liberty Rider-app in de AppStore of op Google Play.

Goed om te weten!

De app kan alleen worden geactiveerd als het contract actief is, dus na de ingangsdatum van dat contract.

Noodoproepfunctie van de app en bijstand in het kader van het contract VIVIUM Moto

Heeft u een bijstandsdekking afgesloten in uw VIVIUM BA-motoverzekering? Deze bijstand wordt verleend door specialist IMA, die ook de oproepen via de noodmeldingsfunctie (e-call) van de Liberty Rider-app behandelt.

Bij vaststelling van een valpartij wordt IMA automatisch verwittigd en belt onze bijstandsverlener u om te checken of alles in orde is. Als er geen hulpdiensten moeten worden gestuurd, sluit IMA de automatische noodoproep (e-call) af en stelt bijstand voor (zie de volgende paragraaf). Als u hulp vraagt, schakelt IMA deze aanvraag onmiddellijk door. En als u niet antwoordt? IMA checkt of de smartphone zich beweegt, wat erop wijst dat u oké bent. Is dat niet zo, dan worden de hulpdiensten automatisch ter plaatse gestuurd.

Is de waarborg bijstand opgenomen in uw  VIVIUM Moto-contract? Op basis van de oproep na de val beslist IMA of u de bijstand nodig heeft en onderneemt de nodige acties. Als u niet antwoordt, kan IMA niet inschatten of er bijstand nodig is. Dan is het aan de politie (of de hulpdiensten) om, uitgaande van de omstandigheden van het ongeval, bijstand te vragen. Er is geen bijstand voorzien in uw VIVIUM Moto-contract? IMA beëindigt de oproep na eerst gecheckt te hebben of er hulpdiensten moeten worden gestuurd.

Heeft u vragen aarzel niet ons te contacteren op het  nummer 011/81.44.14 of per mail op info@fitracus.be.