Later genieten start vandaag nog met pensioensparen!!

19 november 2019

U wilt uw huidige levensstandaard aanhouden wanneer u met pensioen gaat? Dan is pensioensparen een interessante oplossing!!
U bouwt op die manier immers een aanvullend kapitaal op dat bij uw pensionering beschikbaar wordt en daarbovenop geniet u jaarlijks van een belastingvoordeel.

Er zijn 2 verschillende manieren om aan pensioensparen te doen:

  • Kiest u voor een pensioenspaarfonds via een bank, dan krijgt u geen gegarandeerd minimumrendement. Zo een fonds belegt in aandelen en obligaties en de winst hangt af van de beursevolutie.
  • Kiest u voor een pensioenspaarverzekering bij een verzekeringsmaatschappij, dan kent u op voorhand het jaarlijks minimumrendement. Daarnaast maakt u kans op een eventuele winstdeelname.

Welk bedrag kan ik storten en hoeveel bedraagt de belastingvermindering?

  • De klassieke regeling:  maximaal 980 euro per jaar en per persoon  met een fiscaal voordeel van 30%
  • De nieuwe regeling: maximaal 1.260 euro per jaar en per persoon met een fiscaal voordeel van 25%

Wanneer kan ik stortingen doen?

Voor de belastingvermindering wordt rekening gehouden met alle sommen die u telkens tussen 1 januari en 31 december daadwerkelijk heeft gestort voor het pensioensparen.

Voorwaarden voor fiscale aftrek:

  • minimaal 18 jaar en maximaal 64 jaar zijn ( dus geen stortingen meer mogelijk vanaf 65 jaar).
  • Looptijd: uw contract pensioensparen heeft een looptijd van ten minste 10  jaar.

Eindbelasting bij pensioensparen:

Sinds 1 januari 2015 bedraagt de anticipatieve heffing voor pensioensparen geen 10% meer, maar nog slechts 8%. De wordt afgehouden op uw 60ste verjaardag of op de tiende verjaardag van het contract. De eindtaxatie houdt niet in dat het pensioensparen moet stoppen!! De stortingen na 60jaar en voor 65 jaar genieten nog van het belastingvoordeel, maar zijn vrij van taks!!

Hebt u nog vragen? Neem dan zeker contact op ons!!! Wij geven u met met plezier meer informatie over de pensioenoplossingen die voor u interessant kunnen zijn!!